Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och södra Karibien. TG  Media är ett svenskt oberoende medieföretag vars huvudman och ägare är journalisten och författaren Thomas Gustafsson.

Utdrag från några recensioner av boken:

"Barcelona-Kataloniens huvudstad"

 

Om du tröttnat på engelskspråkiga resehandböcker kan Thomas Gustafssons svenska bok ”Barcelona – Kataloniens huvudstad” vara ett uppfriskande alternativ. Med ett personligt språk beskriver han en spännande och myllrande storstad som inte bara har en intressant historia och vackra vyer utan även en minst lika intressant nutid. I det brusande folkvimlet på gatorna möter besökaren människor från jordens alla hörn samtidigt som det finns ett brett utbud av kultur och nöjen. För att skapa en bättre förståelse för framförallt den växande och många gånger utmanande nationalismen som lurar under den glättiga ytan har Thomas Gustafsson valt att ägna en del av boken åt regionens konfliktfyllda historia. Tack vare ett lättsamt språk, ett bra typsnitt samt en bra layout med relativt mycket bilder är boken både lättläst och informativ för den som vill veta mer om dagens Barcelona.

TT Spektra

 

En mycket bra bok om Barcelona som innehåller allt man behöver veta om man ska åka dit.

Café Norrköping

 

Ett måste för alla Barcelonaresenärer.

Boktips net

 

I denna uttömmande och inspirerande bok tar spanienexperten Thomas Gustafsson med läsaren på ett omtumlande besök i Kataloniens främsta stad. Här får man en omfattande resa genom historien och stadens öden, med folkvandringar och invasioner. Man ges målande inblickar i stadens och Kataloniens månghundraåriga kamp mot den spanska övermakten och staten, vilket kommer till uttryck i medborgarnas alla livsaspekter. Man stiftar bekantskap med stadens stora personligheter genom tiderna; med målare och frihetshjältar, författare och fotbollsspelare, med artister och krögare, med arkitekter och dansare. Boken avslutas med en aktuell och utförlig guide till stadens alla begivenheter.

Cervantesinstitutet, Stockholm

 

Författaren, som är journalist på Aftonbladet, har skrivit ännu en bok om Spanien. Denna gång handlar det om Barcelona, Kataloniens huvudstad. Närgånget och mycket kunnigt beskrivs denna Medelhavsmetropol. Precis som i sina tidigare böcker, tar han pulsen på den spanska kulturen och med historien som bakgrund sätter han in aktuella händelser i ett sammanhang som gör att läsarens nyfikenhet och reslust väcks.

Stadsbiblioteket, Göteborg

 

 

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler