Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och södra Karibien. TG  Media är ett svenskt oberoende medieföretag vars huvudman och ägare är journalisten och författaren Thomas Gustafsson.

Dominikanska republikens flaggaGUIDE TILL DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

Av Thomas Gustafsson


Thomas Gustafsson på en av Dominikanska republikens öde paradisstränder.


Thomas Gustafsson på en av Dominikanska republikens öde paradisstränder.

 

På Dominikanska republiken finns allt som ingår i drömmen om paradiset som så många frusna nordbor bär i sina hjärtan. Här finns den flödande solen, fuktig värme, kontrastfyllda färger, exotiska smaker och främmande dofter.

Men först och främst är det ändå de sagolika stränderna som gör landet till en favorit. Det är stränderna som är Dominikanska republikens stora tillgång. Mil efter mil med kritvit korallsand. Alla dessa kokospalmer som hänger ut över stranden och ger skugga för den som fått för mycket sol. Havet. Vågorna som slår mot havsbrynet. Den fuktiga värmen. Orördheten.

 

Historiskt intresserade får inte missa ett besök i huvudstaden Santo Domingo som är Amerikas äldsta stad. Inlandet är frodig och skiftande med berg, regnskogar, forsar och naturreservat som ger utmaningar för äventyrliga.

Vardagslivet är en blandning av latinskt och karibiskt. Som i alla länder i tredje världen finns det djupa klassklyftor. Många har det svårt, riktigt fattigt på vissa håll. Men hela samhället genomsyras ända av en generös inställning till de bleka utlänningarna som nu kommer hit i sådana mängder. Den som reser runt i landet möts överallt av vänlighet och nyfikenhet. Gästfriheten är stor. Dominikanerna är ett varmt folk.

När mörkret faller brakar cikadornas och grodornas konsert igång. Medryckande merenguerytmer vibrerar från alla håll. Ett besök på Dominikanska republiken ger en intensiv upplevelse av Karibien när vintern hemma är som mörkast.

 

Dominikanska republikens Geografi - Dominikanska republikens historia - Praktiska fakta - Resenärernas guide till platser och städer - Tio måsten att se och göra i Dominikanska republiken

 

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler