Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och södra Karibien. TG  Media är ett svenskt oberoende medieföretag vars huvudman och ägare är journalisten och författaren Thomas Gustafsson.

Guide till Karibien

Av Thomas Gustafsson

 

Latinamerikakännaren Thomas Gustafsson ger tips inför resan till Karibien.Latinamerikakännaren Thomas Gustafsson ger tips inför resan till Karibien. I sin ungdom arbetade han ett år på en yacht som var stationerad på Bequie och seglade då genom hela övärlden, han har sedan dess återkommit många gånger.

 

Vi bär alla drömmen om Karibien inom oss. Gyllene korallstränder mot turkosblått vatten. En piña colada i skuggan av en kokospalm.

Solen gassar från en klarblå himmel. En ny segelbåt har lagt till ute på redden, men annars är det inget som hänt. Vad blir det till middag? Halstrad flygfisk hämtad direkt från havet eller kanske en hummer…

När kvällen kommer och solen sjunker ner bakom horisonten förvandlas himlen till en färgsprakande flämtning. I fjärran hörs eggande calypsomusik. Ur det täta mörkret gnisslar grodor och syrsor. Den karibiska natten kan bli lång.

Äventyret börjar på Barbados. Här är turismen mest utvecklad och många nöjer sig med att förvekliga sin dröm här.

Men Barbados är också dörren till hela den karibiska övärlden. Därför innehåller denna guide också St Vincent och Grenadinerna med Bequia och Mustique samt Grenada och Trinidad & Tobago. Det karibiska äventyret kan börja.

 

Karibiens geografi - Karibiens äldre historia - Karibiens moderna historia - Praktisk information för karibienresenären - Guide till södra Karibiens önationer

 

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler