Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och södra Karibien. TG  Media är ett svenskt oberoende medieföretag vars huvudman och ägare är journalisten och författaren Thomas Gustafsson.

Mexikanska flagganGuide till Mexiko

Av Thomas Gustafsson


Thomas Gustafsson på en av Dominikanska republikens öde paradisstränder.

Thomas Gustafsson vid Zócalo, Mexico D.F.

 

Det finns få latinamerikanska länder som har så mycket att erbjuda en besökare som Mexiko. Allt verkar faktiskt vara möjligt i detta väldiga mestisland som är både hjärtlöst grymt och översvallande generöst mot människan.

Besökaren fascineras av de tropiska stränderna och det karibiska havet, de spanska kolonialstäderna och de mystiska ruinerna från forna civilisationer som väntar på att utforskas.

På matborden finns milda tropiska rätter och het chili sida vid sida. När solen står i zenit är siestan lockande. Mörkret faller som en rullgardin och snart hörs smäktande ballader. Den svalkande ölen kompletteras ofta med rivig tequila.

Kontrasterna är hela tiden skarpa i detta land där vardagen är både våldsam och vacker. Där några är ofantligt rika medan andra lever i djup misär. Där historiens vingslag och myter känns mycket påtagliga. Var annars kan man finna ett semesterparadis som designats med hjälp av datorer och världens största stad som bokstavligen hotar att kväva sin befolkning.

Mexiko har så många sidor att man bara behöver skrapa lite på ytan för att fastna. Mexiko är sannerligen ett land att fördjupa sig i.

 

Mexikos geografi - Mexikos äldre historia - Mexikos moderna historia - Praktiska fakta - Resenärernas guide till städer, utflyktsmål och stränder - Mexikos politiska situation idag

 

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler