Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och södra Karibien. TG  Media är ett svenskt oberoende medieföretag vars huvudman och ägare är journalisten och författaren Thomas Gustafsson.

Unik möjlighet att följa med Kubakännaren Thomas Gustafsson till Kuba: 

Kuba - En färd genom historien

Följ med på en resa där vi följer Kubas historia från Columbus landstigning och kolonialtiden genom frigörelsen från Spanien fram till Fidel Castros revolution och dagens aktuella situation. Vi färdas genom hela landet från öst till väst och lär känna det kubanska samhället och kulturen på djupet. Vi spårar upp svenskättlingar i den gamla svenska nybyggarkolonin Bayate och lär känna Ernest Hemingways och Evert Taubes Havanna. Vi upplever kubansk salsa och languster, cigarrer och rom. Vi äter på några av Kubas bästa restauranger som La Guarida, Aljibe och La Bodeguita del Medio. För kvällsunderhållningen står bland annat välkända bandet Buena Vista Social Club och hyllade kabarén Tropicana. I Havanna bor vi på legendariska Hotel Nacional de Cuba där den nordamerikanska maffian och Frank Sinatra hade sin storhetstid under det mytomspunna 1950-talet. Berättelsen för oss vidare till Fidel Castros och Che Guevaras revolution, Kubakrisen och Kalla Kriget, fram till våra dagar då Raúl Castro tagit över styret från sin bror.

Under vintersäsongen 2014/2015 blir det blir två resorResan arrangeras av Iventus Travel. För mer information www.iventustravel.se/svdkuba

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler