Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och södra Karibien. TG  Media är ett svenskt oberoende medieföretag vars huvudman och ägare är journalisten och författaren Thomas Gustafsson.

Utdrag från några recensioner av boken:

"Madrid - Staden som aldrig sover"

 

En bibel om Madrid. Med den här boken tar Thomas Gustafsson steget in bland de stora stadsskildrarna. Han rättar in sig i ledet bland journalister/författare som Adolf Hallman, Jolo, Clas Thor m. fl. Gustafsson är en flyhänt skribent som kan konsten att servera massor med fakta på ett spännande och läsvärt sätt. Han spinner en väv av historia, nutidshistoria och personliga upplevelser som är oerhört färgrik.

Bo Axelsson, chefredaktör Tidningen Boken

 

Den som inte tanklöst bara vill ligga i solen på playan bör komplettera solkusterna i Spanien med ett besök i Madrid. I så fall kan man nu näst intill kräva att den svenske resenären tar med sig en ny bok, Thomas Gustafssons Madrid-staden som aldrig sover...

Gunnar Fredriksson, Aftonbladet

 

Så ska Madrid skildras. Tro emellertid inte att Gustafsson bara kryssat mellan barer och diskotek. Hans Madridbok innehåller så mycket mer. Läsaren får också en repetition av spansk historia, kultur och inblickar i tillståndet i dagens samhälle. Inte minst är Madrid - staden som aldrig sover skriven av någon som uppenbarligen varit på plats. Den som fascinerats av Madrid får lust att återvända för att pröva Gustafssons upptäckter. För alla andra borde boken locka till upptäckt av en alldeles i onödan okänd stad.

Björn Erik Rosin, Svenska Dagbladet

 

De senaste åren har bokförlagen satsat på reseboksgenren. Gustafssons bok påminner vid första anblicken om dessa reseböcker. Men vid närmare bekantskap liknar den mer Pär Rådströms klassiska "Paris-en kärleksroman". Gustafsson är nämligen uppriktigt förälskad i sin stad. Därför skriver han initierat, men ändå flyhänt, om i princip allt...

Ulf Bergström, Metro

 

Boken kan köpas och läsas som ett bättre alternativ till Herman Lindqvists Historien om Spanien.

Ulla Britta Ramklint, RES

 

Det är en fascinerande bok som jag sträckläst från pärm till pärm utan att ens ha varit i Madrid själv. Thomas Gustafsson lyckas nämligen med något så ovanligt som att göra både historia och nutid levande med personligt engagemang och stark närvaro i texterna.

Maria Nilsson, Kristianstadsbladet

 

En mycket underhållande, kunnig och helt aktuellt bok om Madrid. Gustafsson berättar också om Spaniens historia och konst på ett initierat, lärorikt och medryckande sätt. Författaren tar även upp nutidshistoria, inbördeskriget, demokratins införande, kungens och pressens roll...I slutet av boken, under rubriken Madridguide, finns tips om olika restauranger, hotell, kaféer, teatrar, museer, nattliv samt praktisk turistinformation. Boken avslutas med en inspirerande litteraturlista. Massor av fina fotografier i svart-vitt illustrerar boken.

Britt Johansson Svanberg, Bibliotekstjänst

 

Läs Madrid-staden som aldrig sover av Thomas Gustafsson innan eller medan du åker.

Gunnar Jonsson, Dagens Nyheter

 

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler