Svensk faktasajt med aktuell information om Spanien, Kuba, Mexiko, Dominikanska republiken och sŲdra Karibien. TG  Media šr ett svenskt oberoende mediefŲretag vars huvudman och šgare šr journalisten och fŲrfattaren Thomas Gustafsson.

Utdrag från några recensioner av böckerna i Spanienserien

 

Jag är en stor Spanienfantast och därför är en av mina absoluta favoriter Thomas Gustafssons Spanien: En stat, flera nationer. Jag tycker han är väldigt intressant.
Eva Carlberg Larsson, Biblioteket i Focus

Jättebra!!! En tung bok i alla bemärkelser.
Stina Lundberg Dabrowski om "En stat, flera nationer"

En viktig kulturgärning.
Pierre Schori, om böckerna i Spanienserien

Thomas Gustafsson beskriver förtjänstfullt hur den spanska demokratin byggdes upp. Gustafsson reder ut och intar den ambitiöse lärarens position.
Olle Svenning, om "En stat, flera nationer"

En aktuell bok om dagens Spanien som hjälper oss alla att förstå det land vi är gäster i.
Lars Göran Asmundsson, om "En stat, flera nationer"

Thomas Gustafsson skildrar och analyserar det som nu händer i det krisdrabbade landet.
Janne Ad√©n, √Ėstran, om "En stat, flera nationer"

I Spanienk√§nnaren Thomas Gustafssons nya aktuella bok ‚ÄĚSpanien ‚Äď En stat, flera nationer‚ÄĚ skildras och analyseras allt det som nu sker i Spanien.
Kanarieliv

En stat, flera nationer kommer säkert att fånga Spaniensvenskarnas intresse.
Ola Josefsson, Svenska magasinet

Behandlar i detalj den nuvarande situationen i Spanien.
Mats Björkman, Sydkusten, om "En stat, flera nationer"

Hispanisten Thomas Gustafssons nya bok "Spanien - en färd genom historien" är en historisk fackbok ni inte ska missa... ¡Muy bien Thomas Gustafsson!
Alexander H. Rauch-Estreich, Lex, i programmet Ad Lib Sveriges Radio, 12 oktober 2009.

Boken öppnar dörrarna för en djup och insatt kännedom om ett land, som innan läsningen ibland kan uppfattas som ytligt och kaotiskt. Boken kan både sträckläsas och användas som referensverk. I det senare fallet har man stor glädje att det utmärkta indexet i slutet, som hänvisar både på namn, årtal och termer.
Tidningen Sydkusten

Boken passar alla dem som har intresse av Spanien.
Svenska Magasinet

En bibel om Spanien...
Tidningen Boken

En heltäckande skildring av Spaniens historia, dess kultur och människor.
Boksidan

Det mest genomarbetade och ambitiösa bokprojekt som getts ut på svenska om Spanien.
Webfinanser

Res till Gustafssons Spanien. En perfekt introduktion till det här komplicerade och underbara landet.
Lars Westman, tidningen Vi

Amiralen som rodde iland hela Spanien…Det vore enkelt att säga att i Thomas Gustafssons bok står allt du behöver veta om Spanien. Men ändå - framöver blir det lite meningslöst att resa till Spanien utan Gustafssons bok.
Annette Kullenberg, författare och kolumnist

Jättebra bok där man får historia, tjurfäkteri, statsskick, Francoperiod, morer, idrott, författarskap och Don Quijote.
Ingvar Oldsberg, programledare

Det här är en bok som varje Spanienresenär skulle både ta till sig och med sig. Några kommer att sträckläsa före en resa andra ta sig igenom boken på en semestervecka. Alla kommer från läsäventyret med breda och nya kunskaper om Spanien.
Dag Sandahl, Östra Småland

"Sol och skugga" handlar inte bara om tjurfäktningsarenan i Spanien utan begreppet kan stå som en metafor för allt det spanska. Mycket väl fångar Thomas Gustafsson kontrasterna mellan stad och landsbygd, fattig och rik, tradition och förnyelse, centralregering och självständighetsivrande region. Föredömligt är också att han på ett ordentligt utrymme skildrar landets växlingsrika historia. Han utreder på ett välbehövigt sätt de komplicerade förhållanden i det förflutna som fortfarande har återverkningar på dagens samhälle. Denna i ordets bästa mening lättlästa och fylliga bok är givande även för den som kan sitt Spanien. Den borde också bli en oumbärlig reselektyr för förstagångsbesökaren och nyttig läsning för köparna av andelshus så att de upptäcker att det finns ett Spanien även utanför golfbanan.
Lilian Fredriksson, Bibliotekstjänsts anmälan

Thomas Gustafsson har i boken "Spanien - Sol och skugga" gjort ett närgånget och igenkännande porträtt av ett land med skarpa kontraster. Med landets historia som bakgrund ges nutida händelser en förklaring. Thomas Gustafson var mellan 1995 och 2001 bosatt i Madrid, där han arbetade som korrespondent, och anses som en av Sveriges främsta Spanienkännare.
Karin Lindell, Pressens Tidning

Så mycket mer än sol och fiesta…För alla oss som ofta besöker Spanien och för alla dem som önskar sig bortom reseindustrins myter har Thomas Gustafsson skrivit en ytterst användbar grundbok. Spanien - Sol och skugga är en enastående detaljerad introduktion som kommer att göra det mycket lättare för oss att förstå och därmed också uppleva det vi möter.
Magnus William-Olsson, Aftonbladet Kultur

Veckans bok… Ett vanskligt projekt, att försöka fånga ett land mellan tjocka pärmar. Många försöker, ofta fåfängt. Trägne Spanien-älskaren Thomas Gustafsson, 41, klarar sig bra…Den borde vara bredvidbok, som realia för alla spanskpluggande.
Expressen, Söndagsmagasinets boksida

Heltäckande bok om Spanien… Boken är en blandning av guidebok och reportagesamling och innehåller allt ifrån de traditionella skildringarna av tjurfäktningens ritualer till beskrivningar av hur landet utvecklats från en fascistisk stat till blomstrande demokrati, hårt ansatt av terrorister och regionalister. För den som verkligen vill lära sig mer om Spanien.
TT Spektra (publicerad i ett flertal lokaltidningar)

En bok som gör livet i Spanien rikare… Svenskar med intresse i Spanien kan glädjas åt att det nu finns en bok som på ett enkelt sätt leder in i hjärtat av det moderna Spanien.
Mats Björkman, Sydkusten

Tegelsten med många höjdpunkter… Det här är ett mycket imponerande verk, en bok som man bara fromt kan önska blir läst av alla som vill få högsta utbyte av sina resor till Spanien.
Ulla Britta Ramklint, Populär Historia

Med historien som ryggrad placerar Gustafsson aktuella händelser i sitt sammanhang. Som läsare får man ta del av allt från spansk litteratur, gastronomi, flamenco till spansk politik och regionalism. Ett fylligt porträtt av ett av världens största turistländer.
Elin af Klintberg, Tidningen RES

En innehållsrik, rolig och faktafylld bok om Spanien, dess historia, kultur, människor.
Tidningen Hemma bäst

Egentligen borde man uppfinna en ny genrebeteckning för den här sortens böcker…
Allt om vin

En bok som innehåller allt man vill veta om Spanien.
Camilla Kvartoft, P4 Efter Tre

Jag vill rekommendera alla som under en längre tid är bosatta i Spanien att läsa boken för att få en ordentlig förståelse för den spanska historien, samhället och kulturen.
Bengt Björnekärr, Internetpublikationen Gran Canaria.st

Denna intressanta bok är en heltäckande och aktuell skildring av Spanien och det spanska samhället. En verkligen välkommen nyhet för alla oss som vill lära känna vårt nya hemland bättre.
Svenska Magasinet, Costa del Sol

En heltäckande skildring av Spanien.
Mas Amigos bulletin, Costa Blanca

Den mest ambitiösa Spanien-bok som utgivits på svenska.
Spanska ambassadens informationsavdelning

 

Copyright © TG Media  
Webb Design: Mefta.es Underhåll: WebButler